lletras

Bloc adherit al Centre d'Estudis Lillet (CEL)

sábado, 22 de octubre de 2016

LA FONT DEL MARGE

La Font del Marge està situada uns metres cap l'est seguint el camí que surt en la confluència dels carrers tercer i quart de les Coromines. Un camí pavimentat ens condueix a la font, situada per sota del sender.
Una rampa, pavimentada amb petits còdols conformant decoracions geomètriques, ens condueix a la font. Al final d'aquesta rampa trobem un racó ombrívol amb la font a la part baixa del marge.
L'espai està condicionat amb un banc d'obra en forma d'U, fet de pedra i morter, i amb una taula rodona de planxa metàl·lica al centre. La font està en un marge de fort desnivell, al fons del qual circula el riu Arija.
No coneixem quan es va construir aquesta font, però està situada a les afores del barri de les Coromines, el qual es va urbanitzar al segle XVIII, entorn el 1740.
La zona però ha estat lloc de pas habitual, ja que uns metres més amunt discorre el camí ral del Monestir, el qual també condueix vers Sant Jaume de Frontanyà.
El sender que ens condueix a la font i que té continuïtat, porta cap a la zona de camps i hortes que es troben des de les darreres cases del Barri -per aquest extrem- i que s'entenen en direcció al monestir.


Tot el terra está decorat amb figures geometriques, fetes amb unes 3.500 pedres portades de l'Arija.


Va ser restaurada per en Pere Casals Saus, " Pere dels duros".
L'última remodelació va ser inaugurada pel President de la Diputació, Sr. Dalmau, el dia 13 d'octubre de 1986.
 Any 2017.
Any 2017.
Maig de 2020.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Deixa el teu comentari