lletras

***Bloc adherit al Centre d'Estudis Lillet (CEL)***

El vermut Lillet

La societat Lillet Frères o Germans Lillet es va fundar a Podensac, a prop de Burdeus, l'any 1872, quinze anys més tard va néixer el Lillet.

 Fàbrica del vermout Lillet
 Fàbrica del vermout Lillet
 Fàbrica del vermout Lillet
 Fàbrica del vermout Lillet
Cartells anunciant el vermout Lillet.
La idea d'associar vins de Burdeus i plantes o fruites exòtiques prové del pare Kermann, un metge que va emigrar al Brasil sota el regnat de Luis XVI i que al seu retorn va començar a produir licors i fortificants principalment amb base de quinina (una substància molt amarga). Llavors Burdeus era el principal lloc de negocis de vi i el principal port francès cap a les Antilles.

El vermut Lillet, que es pronuncia lilet, està elaborat en un 85% amb vi de Burdeus, i un 15% de licors de fruites obtinguts després de diversos mesos de maceració en l'alcohol de fruites (taronges dolces del sud d'Espanya, taronges amargues d'Haiti, taronges verdes del Marroc o Tunísia i quinina del Perú, d'aquí l'antic nom de Kina Lillet). Es madura de forma tradicional en bótes de roure i es pot trobar en versió negre o blanc.
En realitat l'origen del cocktail que pren James Bond es el Vesper, un cocktail creat el 1953 per la imaginació y la ploma de l'escriptor Ian Fleming per a la seva primera novel.la Casino Royale, potser, la més famosa de les versions per al cine fou la que l'any 2006 va interpretar Daniel Craig.
Encara que no ha estat la seva única aparició en el món del cinema. Per exemple en la pel·lícula El Silencio de los corderos, Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) pren un Lillet amb una rodanxa de taronja i gel, que més tard serveix a Clarice Starling (Jodie Foster).

En la dècada de 1980 es van reformular les receptes donant lloc a uns Lillet menys amargs i ensucrats i més lleugerament afruitats. A França generalment es beu amb gel.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Deixa el teu comentari