La
societat Lillet Frères o Germans Lillet es va fundar a Podensac, a
prop de Burdeus, l'any 1872, quinze anys més tard va néixer
el Lillet.
Fàbrica del vermout Lillet
Cartells anunciant el vermout Lillet.
La
idea d'associar vins de Burdeus i plantes o fruites exòtiques prové
del pare Kermann, un metge que va emigrar al Brasil sota el regnat de
Luis XVI i que al seu retorn va començar a produir licors i
fortificants principalment amb base de quinina (una substància molt
amarga). Llavors Burdeus era el principal lloc de negocis de vi i el
principal port francès cap a les Antilles.
El
vermut Lillet, que es pronuncia lilet, està elaborat en un 85% amb vi
de Burdeus, i un 15% de licors de fruites obtinguts després de
diversos mesos de maceració en l'alcohol de fruites (taronges dolces
del sud d'Espanya, taronges amargues d'Haiti, taronges verdes del
Marroc o Tunísia i quinina del Perú, d'aquí l'antic nom de Kina
Lillet). Es madura de forma tradicional en bótes de roure i es pot
trobar en versió negre o blanc.
En realitat l'origen del cocktail que pren James Bond es el Vesper, un cocktail creat el 1953 per la imaginació y la ploma de l'escriptor Ian Fleming per a la seva primera novel.la Casino Royale, potser, la més famosa de les versions per al cine fou la que l'any 2006 va interpretar Daniel Craig.
Encara
que no ha estat la seva única aparició en el món del cinema. Per
exemple en la pel·lícula El Silencio de los corderos, Hannibal
Lecter (Anthony Hopkins) pren un Lillet amb una rodanxa de taronja i gel, que més tard
serveix a Clarice Starling (Jodie Foster).
En
la dècada de 1980 es van reformular les receptes donant lloc a uns
Lillet menys amargs i ensucrats i més lleugerament afruitats. A
França generalment es beu amb gel.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Deixa el teu comentari