lletras

***Bloc adherit al Centre d'Estudis Lillet (CEL)***

ESGLÈSIA DE SANTA MAGDALENA DE SORIGUERA (desapareguda)

Aquesta esglèsia es troba avui perduda.
La trobem per primer cop referenciada en un document de l'any 1063, on podem llegir "parroquia de Soriguera al comtat de Cerdanya". Pel que sabem sempre va ser sufràgania de Santa Cecilia de Riutort.
Se'n tenen diverses noticies durant els segles XIII, XIV i XV. Així, per exemple, l'any 1322 el rector de Riutort es negava a dir missa a Santa Magdalena al.legant que la seva avançada edat no li permetia de fer llargues caminades, i per un testament de l'any 1424 i que esmenta la capella de Sant Nazari o Macari sabem que aquesta estava situada dintre de l'esglèsia de Santa Magdalena.
Aquesta esglèsia es va mantenir en funcions almenys fins a finals del segle XVI, ja que per un document de l'any 1574 es pot deduir que el culte estava gairebé abandonat.
Mn. Serra Vilaró que havia localitzat el topònim Roca Subiera, va aprofitar el moviment de terres que es realitzava en aquell indret per fer un viver, en una campanya de repoblació forestal, per fer unes excavacions que donaren com a fruit la troballa dels fonaments d'un absis semicircular.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Deixa el teu comentari