lletras

***Bloc adherit al Centre d'Estudis Lillet (CEL)***

La pallisa del Parc Xesco Boix

Consta com a pallissa del Parc de les Ànimes ja que és el nom que abans tenia l'actual Parc Xesco Boix. Aquest parc ocupa una extensa àrea a tocar del riu, just en l'indret on s'uneixen les aigües del riu Llobregat i les de l'Arija. Es tracta d'una petita construcció de planta irregular, formada per dos nivells de planta i coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana principal. Aquesta façana obra a ponent i té dues obertures a la planta baixa, una és la porta d'entrada i l'altra, una petita finestreta, ambdues coronades per llinda de fusta, i al segon nivell hi ha una gran obertura formada per un arc de mig punt fet amb maó massís col·locat en sardinell. A les façanes laterals hi ha una finestra en cada cas que no presenta cap tret específic. La façana posterior no té obertures.

Aquest edifici era la pallissa de Cal Estallador, que es correspon amb l'edifici on actualment, als baixos, hi ha el bar Flor de Neu. Aquesta àrea es va començar a urbanitzar a partir del segle XVI i XVII, però va tenir el seu màxim apogeu al segle XVIII amb la construcció del barri de les Coromines.

L'actual parc Xesco Boix ocupa una àrea que no fa molts anys eren horts coneguts amb el nom d'"Hort de les Ànimes", d'aquí que posteriorment quan es va construir el parc, aquest inicialment s'anomenés "Parc de les Ànimes".

L'any 1986 es va fer un conveni entre La Caixa i l'Ajuntament, es va restaurar per destinar-lo a biblioteca pública. Finalment, l'ús que se li va donar és el d'Oficina d'Informació i Turisme. En l'actualitat hi ha ubicada l'oficina de Correus.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Deixa el teu comentari