lletras

***Bloc adherit al Centre d'Estudis Lillet (CEL)***

La font del Guarda Forestal

La localitzem a peu de la pista cimentada que puja al santuari de Falgars, al sud-oest de la Pobla de Lillet.
Per accedir-hi cal situar-nos al punt quilomètric 8 de la carretera B-402 que porta de Guardiola de Berguedà a La Pobla de Lillet (això són quilòmetre i mig abans d'arribar al nucli urbà de la Pobla). En aquest punt, si venim de Guardiola, trobarem un trencall a la dreta indicant el santuari de Falgars i l'àrea recreativa homònima. Prendrem doncs aquesta pista i la remuntarem durant uns 2,35 quilòmetres. Al voral dret ens queda la font.


Bonica font, molt ben apariada i endreçada. Consisteix en un robust mur de pedra a diferents nivells d'alçada que reté les terres de la muntanya i alhora li fa de frontal. El conjunt del mur està format per un cos central i dos més que arrenquen en angle obert i delimiten un espai de tres replans esglaonats.

A la part central és on s'hi ubica la sortida de l'aigua a través d'un senzill i curt broc metàl·lic encastat a metre i mig d'alçada. A sota recull l'aigua un bassal rectangular integrat en un pedrís que arrenca a banda i banda.

A la part esquerra del mur hi podem llegir el nom de la font en grans lletres de ferro.

A la dreta del brollador hi ha un altre cartell amb el nom de la font gravat, aquest de fusta, del mateix estil que d'altres que trobarem en un bon nombre de fonts del municipi. Són cartells ben treballats, amb les vores decorades i amb algun dibuix que fa referència a la pròpia font o a algun element proper. En aquest cas hi tenim representat el santuari de Falgars.

Damunt del broc hi trobem l'escut dels guardes forestals; una piqueta amb una destral creuada.

Completa l'espai una taula de fusta amb bancs per seure.



 Any 2017
Any 2017

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Deixa el teu comentari