lletras

***Bloc adherit al Centre d'Estudis Lillet (CEL)***

Fonda de España

A principis del segle XX l'antiga Fonda Falgars es va restaurar i va canviar de nom per dir-se Fonda de Espanya, sota la direcció del sr. Soler i Camprubí. L'excursionista César August Torras havia publicat l'any 1905 : "Fondes y hostals. Cerdanya, Falgars; can Farinas ... can Pericas y can Magre. Preus corrents, de 3 a 5 pessetes per dia, a tot estar”.
En aquell temps el viatgers arribaven a la Pobla de Lillet amb els carruatges que sortien de l'estació del tren de Guardiola de Berguedà. L'edifici de la fonda també es coneixia com a Villa Lucia.
El 17 de maig de 1907 es publicava un anunci al diari la Vanguardia : "POBLA DE LILLET. FONDA DE ESPAÑA de Soler y Camprubí (antes Falgás). Cocina española y francesa. Se sirve á la carta y cubiertos; servicio esmerado. Coches y caballerías á todas horas; caballerías para visitar las fuentes de Llobregat. On parle français".

El 15 d'agost de 1908: "FONDA de ESPAÑA. POBLA DE LILLET. Gran confort, restaurada recientemente a la moderna. Servicio esmerado. Carruajes en Guardiola á la llegada de los trenes. Se habla francés".




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Deixa el teu comentari