lletras

***Bloc adherit al Centre d'Estudis Lillet (CEL)***

ESGLÈSIA DEL ROSER O DEL PONT (desapareguda)

Aquesta petita esglèsia construida al segle XVIII era coneguda popularment com l'esglèsia del Pont i s'hi feien tan sols celebracions en dates assenyalades.
En un principi, l'any 1581, va ser construida una petita capella al carrer de la Font, prop del pont de Coromines, dedicada a la Mare de Dèu del Roser, la qual, peró, va ser enderrocada a finals de l'any 1600.
El 2 d'octubre de 1712 fou instituida i fundada la Confraria del Roser. Aquesta va fer grans fundacions en la seva esglèsia per la celebració de diverses solemnitats.
Anys més tard, Mn. Pere Barnola sol.licità permís per a la edificació d'una de nova, cosa que li va ser atorgada el 16 de juny de 1761 pel Dr. Mariano Bargués, vicari general del bisbe de Solsona, Fr. Josep de Mezquida.
Aquesta nova edificació, que constava d'una sola nau orientada cap a ponent, va ser construida una mica més avall que l'anterior.
A l'altar principal hi havia la imatge de la Verge del Roser, amb les de Sant Benet i Sant Domènec a banda i banda. També hi havia, en un dels cantons, l'altar de Sant Joan de Mata i el de la Verge del Remei; i a l'altre cantó, un altar amb la Mare de Dèu dels Dolors i el Sant Crist, i un altre amb els Sants Metges.
Va ser enderrocada durant la guerra civil de 1936-39.

L'altar major.






No hay comentarios:

Publicar un comentario

Deixa el teu comentari